20 januari - Veckans filmtips!

Disturbia!


Inte ens på den här lugna, idylliska gatan kan man känna sig riktigt säker… Grannen kan nämligen vara en grym mördare!

Kale Brecht har dömts till tre månaders husarrest och tillbringar dagarna med att spionera på grannarna. Allt är bara på skoj tills situationen får en skrämmande vändning.

Kale inser nämligen att hans granne är en seriemördare – men han kan inte bevisa någonting, inte övertyga någon och inte lämna huset utan att starta övervakningslarmet. Med hjälp av sina vänner gör Kale allt han kan för att avslöja sanningen – men en kallblodig mördare är kanske lite för mycket att hantera?

Kale och hans vänner har ingenstans att gömma sig och ingenstans att ta vägen när deras liv står på spel i denna olidligt spännande thriller.

----------------------------------------------------------------------------------------------

4/5 får den i betyg av mig. Riktigt bra o sevärd. Den kan jag lätt se en gång till utan problem! KIKA PÅ DEN NU FFS!

// fia - disturbia

 


20 januari - dag 2 utan träning.

Känner mig helt förslappad. Ingen crosstrainer på 2 dagar. De känns fan förjävligt. Men vill inte riskera något o träna när jag e så förkyld o har feber. Kommer få hjärtproblem när jag e äldre men väntar gärna tills dess :P

Idag har jag jobbat på Albrekts. Gick väl okej. Känner mig däven o inte så stark så de blev inte så mkt gjort men sålde en hel del när chefen slutat! Jobbar på måndag där igen. Sen söndagen nästa vecka. Massa extrajobb. Tackar för pengarna ;) Får iofs jobba för dom så ^^ Max, Malin o Inger va på besök också, TREVLIGT!

Har bara ätit när jag kom hem o kikat på "entourage". Inne på säsong 5 nu, heeelt otroligt. Kollar iofs några avsnitt om dagen så kan bero på de ^^

Sett min nya design btw? Skitsnygg va?? TACK SARA. Världens bästa "lillasyster"! <3

// FIA . trött på o va sjuker!


19 januari - förlåt..

Är som vanligt dålig på o uppdatera. Har jobbat sen i torsdags o då har de blivit mindre uppdateringar..

Helgen va lugn. Jobbade hela helgen!
På fredagen så va Ica o Polly här så vi åt lite tacos o kikade på tv :)
I lördags så hade jag ångest efter fredagens godisätande så jag körde 1 1/2 timmes crosstrainer o gjorde ingenting alls. Va trött från fredagen då jag sov dåligt.
I söndags så va de jobb också så hände de ingenting på kvällen. Softade o crosstrainade.

Igår så kände jag mig inte så superpigg. Kände mig lite däven. Jobbade 16-19.30 i stan sen gick jag o handlade massa nyttigheter.
Sen kom mamma o jag åkte med henne när hon gjorde iordning sin naglar sen mötte vi upp min pappa o Tyson hos min faster en sväng innan vi åkte hem..
Vågen visade även -1,3 kilo denna dag! Skönt. En timmes crosstrainer om dagen har gjort sitt. Märks i midjan.

Idag så vaknade jag upp med feber, halsont o huvudvärk. Jobbade några timmar innan jag fick gå hem. Va helt slut. Så idag är de första dagen på ett tag som jag inte tränar, går ut o går eller nåt. Orkade inte bara helt enkelt. Så har kikat på en film o bara slappat. O sen har jag kikat på handbollen, förlust, inget roligt :(

Ne nu ska jag gå ut med Tyson sen ska vi lägga oss i sängen o kika på ett avsnitt "entourage" innan ögonen faller ihop!

// fia . sjuker


14 janurari - 1 helt år sen den mitt hjärta flyttade till mig!

Den 14 januari 2009 så hämtade jag hem mitt lilla hjärta Tyson. Ni kan läsa om den dagen på http://svung.blogg.se/2009/january/tyson-har-anlant.html#comment

Tänk att tiden har gått så sjuuuukt fort. Tänk att de va ett helt år sen? Jag kan inte släppa de. Det är jobbigt att tiden går fort. Vill inte leva utan mitt hjärta. Han är en del av mig ju <3<3<3

Just nu ligger han o sover framför mig. Av "moffa" har han fått grynkorv o leverpastej så han har festat rejält min prins!



Ni som såg honom då, kommer ni ihåg hur liten han va? Han vägde bara 600 gr när jag fick hem honom, nu är han lite tyngre ca 3 kg ;) MITT HJÄRTA!!



Denna bilden e från igår. Han älskar ju o sova min lille gris!

// fia . ett liv utan min Tyson skulle kännas så fruktansvärt toooomt!

13 januari - min dag!

Sov länge idag. Eller inte så länge om man tänker på hur sent jag la mig ^^ Kikade på "entourage", oväntat? NEJ!

Idag har jag bara crosstrainat, gjort mat, tvättat och kikat på "entourage". Har vart nere o handlat lite också. Så nu har jag precis ätit en fibertekaka med salami o hounungsmelon! MUMS!

Ne idag har jag inte gjort många knop. Laddar upp för 4 dagar heldagarsjobb! Torsdag 10-19,30, fredag 12-19.30, lördag 8,30-16,15 och söndag 8,30-16,15! Yippie, or not!

Nu blir de o kika på "entourage", byta en maskin tvätt o sen blir de o sova!

// fia . tekaka med salami


12 januari - veckans serietips!

"Entourage"


TV-serien handlar om ett killgäng i staden Los Angeles. Vincent Chase(Adrian Greiner) är en skådespelare som kämpar för att bli en stor filmstjärna. Med hjälp av sitt följe (entourage) och sin hetsige agent försöker han slå sig fram i den hårda konkurrensen. Många av gästskådespelarna är verkliga kändisar som spelar sig själva i TV-serien, t. ex. Jessica Alba. Serien är löst baserad på Mark Walhbergs liv som ung skådespelar på väg mot sitt stora genombrott i Hollywood.

Jag rekommenderar verkligen "Entourage". Jag skäms att de tagit mig 5(!!!) år att börja se på denna underbara serie. Den är lättsam, rolig och helt underbar, det är svårt o säga va man tycker om men den e verkligen så jävla bra!

BÖRJA KOLLA PÅ DEN NU! (Om ni inte sett den innan
)

Dags för s02e03 för min del. Började kolla igår xD

// fia . jag vill också ha ett entourage!

12 januari - min dag!

Sov asgott o tyvärr så ringde klockan. Idag va de dags för jobb. Är inte van o jobba nu när jag vart ledig i 4 dagar. Men skönt o komma tillbaka o komma igång lite. Blev nästan lite rastlös o va ledig så många dagar ^^

Idag kom först varor från dagab, sen tobaken, tidningarna och filmerna så hade en hel del o pyssla med så dagen gick ganska så fort. Gick fortfare förra tisdagen men då va de så himla mkt o göra ^^ Men älskar o jobba heldagar, man har mer o göra samt att jag e ledig varannan dag. Inte helt fel?

Efter jobbet så va jag hos mamma o pappa en sväng o hämtade Tyson. Försökte även klippa klorna på honom men han blev helt vansinnig så jag gav upp de hela. Han får skylla sig själv när vi får åka till vetrinären. De går inte o klippa dom. Han bits o blir helt tokig. Får köpa munkorg, enda lösningen e jag rädd för :S

O nu ligger jag i sängen. En kille har vart här o fixat antennen in till tvn i sovrummet men jag fick inte igång de iaf. Får kika på de imorgon istället! Innan så har jag kört 1 timme på crosstrainern medans jag kikade på "Something new". En riktigt mysig film. Den slutar inte förrän halv tolv på trean men jag hade laddat ner den så när jag va klar med crosstrainern så förflyttade jag mig till sängen o kikade på resten o åt hounungsmelon!

Nu ska jag ut med Tyson o sen ska vi kika på några avsnitt av "Entourage" innan vi lägger oss. Är ju ledig imorgon :D

// fia . en tjurig Tyson idag!


12 januari - min dag igår!

Nora kom hit vid lite efter två. Så jag bytte på henne, de första hon gör är o bajsar. Skitunge ^^ o sen käkade hon o så va vi ute o åkte lite pulka. Eller hon åkte pulka o jag drog. Sen åkte vi in till stan o väntade på hennes föräldrar som va på UL.

När J o Z va klara så gick vi o Sara till Kristinaboden o kikade på tärnklänningar till J o Z´s bröllop. Jag o Sara hittade en modell som föll oss båda i smaken så igår beställde vi en tärnklänning. Jättefin e den och jag ska använda den som finklänning sen, korta den lite bara.

Sen åkte jag hem o gjorde mig gårdagens middag och dagens lunch samt middag. Kycklingsoppa med potatis o morötter. Åååh soppa e så löjligt gott! Skulle lätt kunna leva på soppa. Men ni har jag så dålig fantasi så då skulle de få bli samma sort varje dag ^^

Någon som har något bra sopprecept?

Ne nu måste jag fortsätta o jobba!

// fia . soppa soppa soppa



11 januari - ett tips!

För dig som vill gå ner i vikt men inte riktigt hinner att göra nyttig mat varje dag så finns de en jättebra snabbrätt för dig..

Jag äter Weightwatcher när jag inte hinner med o göra mat. Portionerna innehåller mellan 300-460 kcal per portion o finns i flera goda smaker. Det är en produkt som är framställd åt viktväktarna, (då man räknar points) men funkar lika bra för mig som försöker äta mindre kalorier.

Jag sitter just nu o mumsar på "kyckling verona", den är lätt en ny favorit. Till efterrätt blir de en skiva med hounungsmelon, oväntat? Nej! HAHA!

Det var ett tips iaf, tycker att dom är riktigt goda och lagom stora portioner så man faktiskt blir mätt. O de smakar gott, det är ju svårt att färdigrätter gör det. TESTA IDAG!


(Bilden är lånad från www.heinz.se)

nu ska jag äta klart o snart kommer Nora hit! :D


( I julas hittade hon min studentmössa o sprang runt med den på huvudet, sötnosen då!)

// fia . dagens tips!


11 januari - minus 2 kilo

Väger mig varje måndag och 1 måndag i månad mäter jag även midjemåttet.

Idag var de dags för första vägning efter juluppehållet. -2 kilo visade vågen på 1 vecka. Verkligen över förväntan. Jag har nämligen slarvat lite. Åt ju semla, chips o godis i lördags o pizza igår. Dessutom drack vi en hel del söta drinkar i lördags. Men tydligen så spelade de ingen roll, bara man inte gör de varje vecka o dag!

Denna veckan ska jag skärpa mig lite bättre. Det är ju alltid lättare o gå ner första veckan då man förlorar mycket vatten o slaggprodukter som är i kroppen. Men målet denna veckan är målet att gå ner 1 kilo minst. Ska ju försöka att gå ner 0,5-1 kilo i veckan tills augusti. Då ska jag vara brudtärna på Z o Johans bröllop o jag vill väga 20kg mindre än vad jag vägde när jag började. Nu har jag gått ner 4,8 kg så bara 15,2 kg kvar ^^

Måste nere o handla mer frukt o grönt. Äter just nu massor med kiwi o honungsmelon. De e så löjligt gott.

Ne nu ska jag crosstraina o göra kycklingsoppa. Sen ska jag vara barnvakt åt Nora medan Z o J är på ultraljud :) Sen ska jag o Nora möta upp dom i stan så ska vi kika på klänningar till bröllopet!

Ha en bra måndag. Jag är förövrigt ledig idag, fjärde dagen irad. De va ungefär 6 månader sen jag var ledig mer än 2 dagar i rad. Sjukt men det är så jäääävla skönt!

// fia . fjärde lediga dagen irad

10 januari - min söndag!

Började med att telefonen ringde. Pappa o mamma va utanför med Tyson. Snacka om att han blev glad när han fick syn på mig, han skrek av lycka. Sen så såg han Ica o Polly o då blev han helt tokig. Han höll på o sprang som en tok. Sötnosen då!

Vi lämnade Tyson hemma medans vi stack till Mstad. Vi käkade en bakispizza på Valentino. Sen va tanken att vi skulle till Malin men hon va inte klar med de hon gjorde så vi orkade inte vänta. Får åka dit någon annan dag.

Pyste hem o Ica o Polly åkte hem till sig och jag o Tyson la oss i sängen o kikade på "adventure land" med Kristen Stewart. Den va helt okej, hon va ju duktig skådespelare som vanligt :D



Sen ställde jag mig och försökte bränna kalorierna från gårdagen och dagen. Blev en timme på crosstrainern. Meningen va att jag och mamma skulle åka in o simma idag men hon o pappa va ute o åkte så de blev inte så. Men en timme, det är de mesta jag gjort någonsin. Går så lätt o crosstraina när man har tvn framför o kan kolla på en massa bra serier undertiden som man tränar. Kommer få en himlans träningsvärk tills imorgon men ska försöka crosstraina 1 timme minst 4 dagar i veckan! SMAL MIDJA HERE I COME!

Sen har jag bara kikat på tv och bloggar o ätit tekaka o druckit massssoooor med vatten! Kommer behöva springa upp o kissa hela natten nu!

Ne nu är de Johan Falk - GSI på 4an, sjukt bra film! Den kan man inte missa för mkt av ;D

// fia . söndag

10 januari - min lördag!

Hahaha skrev fel datum i fredags. Man har inte riktigt koll på datumen nu när de inte e jul längre ;)

Igår så vaknade jag upp i Lidköping. Åt frukost o åkte hem. Bytte om och sen så åkte jag och mamma till stan o handlade lite. Kom hem med en klänning, ett par nya skor, 2 linnen och hårfärg. Köpte årets första semla också som jag avnjöt igår.

Hemma hos mamma o pappa färgade jag håret. Har haft en hemsk utväxt på ca 1 cm ett tag, de värsta med o va mörkhårig när man i grund o botten är ljusblond är den hemska utväxten som man måste färga. Har gjort de hos frisören de senaste året men de e ju ganska så dyrt o göra en utväxtfärgning varannan månad. Så gjorde de hemma, själv för första gången. Men de blev bra, de blev lite mörkare än va de var innan men de e jättebra :D

Sen gick jag hem och bytte om och sminkade mig samt fixade håret. Fick lite beslutsångest över mina kläder men Ica kom o hjälpte mig och sen åkte vi iväg på drinkkvällen.

De va goda drinkar, speciellt fresch sanana.
MUMS! Kvällen var okej. Va lite rörigt för stackars Marcus som fick stå i köket hela tiden o göra drinkar. Men dom va goda iaf :D

Väl hemma igen så åt jag och mina nattgäster(Ica o Polly) panpizza innan vi kikade på film. Dock fick jag feberfrossa eller något så jag somnade ganska så fort o sov hur gott som helst.

// fia . drinkkväll


9 Januari

Idag är jag ledig. Lördag, söndag och måndag också. Har bytt schema på jobbet så jag har de riktigt bra denna veckan som är. Jobbar bara tisdag o torsdag. Visst blir de lite mindre timmar men jag kommer också må bättre i kropp o själ :)

Just nu är jag i Lidköping hos Z o J. Dom spelar Mariocart o jag ska strax joina dom. Håller på o skördar på min farm bara ;)

Idag har jag städat hela lägenheten på förmiddagen o sen åkte jag hit. O här har vi bakat tekakor som var supermumsiga o käkat mat. Perfekt fredag. Man ska inte behöva göra något alls.

Imorgon blir de o åka hem o sen ska jag o mamma till stan o handla kläder till kvällen. Imorgon kväll ska jag på drinkkväll hos Marcus. De ska bli trevligt. Finklätt är temat o jag ska nog ha en svart klänning om jag hittar någon fin kofta o ha till :)

Fick mina kläder från ellos idag också. Beställde ett par jeans som jag inte trodde jag skulle få på mig men ville ha dom iaf tills jag skulle gå ner i vikt. Snacka om att jag blev chockad när dom passade. De va uuunnnderbart :D

Ne nu blir mariocart med dom andra :) Får nog en ny design de närmaste dagarna!

// fia . fredag


Sammanfattning av mitt 2009

Januari 2009
Året började med en begravning då min kära morbror begravdes. :(
Men sen hände de en väldigt rolig sak. Onsdagen den 14/1 så åkte jag och Malin ner till Emmaboda och hämtade hem min lilla prins TYSON!



Han va så liten o så otroligt jobbig o ha hand om i början för jag va instängd nere i mitt rum hos mamma o pappa i början förutom när jag jobbade men då hade mamma honom.
Flyttade även i slutet av månaden från min föräldrar(där jag bara bodde 4 månader) till min egna "lilla" lägenhet.
Upptäckte även "Twilight" o böckerna och läste en hel del..

Februari 2009
Tyson växte o va på 12veckors vaccin o 1 1/2 år vaccin på djursjukhuset med honom o Maja.
Hade en liten inflyttningsmiddag i min lägenhet :)
Vart sugen på en till liten chihuahuahane som var vit/chokladbrun men mamma gick inte med på en till ;(
Va även sugen på o starta eget ett tag då jag bara hade jobb på albrekts som innefattade typ 10 timmar i veckan.
Började sälja Tupperware.
Hade en supermysig kväll med GH o trevliga människor o vi festade på en söndag o jag sov 2 timmar den natten innan jobb en heeeel dag.
Blev en hel del filmkvällar med Emma o hennes kompisar i min soffa!



Mars 2009
Fortfarande en del GH o filmkvällar med Emma o hennes kompisar.
Den fjärde Twilightboken "Breaking dawn - så länge vi båda andas" kom ut på svenska o jag spenderade ganska mkt av tiden o läsa den och böckerna innan.
Va ledig min första helg på 3 1/2 månad.
Börja äta smoothies till en förbannelse ett tag ^^
Blev lite deppig över att jag jobbade dubbeljobb(började på riktigt på tappen denna månaden). Kände att jag fick lämna bort Tyson för mkt.
Johanna hade sin inflyttningsfest som va riktigt lyckad.
Malin åkte in på sjukhuset med gallproblem.
Träffade J o spela GH för första gången



April 2009
Grillade i Svartvik
De va och provborrade på tappen inför Hydro nedstängningen.
Beställde ett mobilt bredband för o ha i husvagnen
Fick på ett par assssnice alu. fälgar på min pärla
Min externa hårddisk med alla bilder, filer osv kraschade :(
Hade funderingar på o börja plugga lite på distans.
Jobbade ganska mkt. En vecka va jag uppe i närmare 60 timmar
Körde pontiacens första tur för året.
Födelsedagsfest hos Ica, riktigt trevligt :)
Började med LCHF metoden o slutade 1 dag senare.
Min morbror urnsattes på sin 42årsdag :'( <3


Maj 2009

Fick besked från miljöinspektionen att vi klarade provborrningen så ett nytt bolag skulle kunna ta över efter Hydro. LYCKA!
Började husvagnssäsongen med slappande i förtältet på ekudden.
Vann 1800 på travet ;)
Jobbade sista dagen på mitt vikariat på Albrekts. (fast fick hoppa in på en utbildningsdag)
Va i jönköping på Svenska spel utbildning med min pappa
Va på crousingen i Tibro
Va i Ullared o shoppade
Sedan körde jag på crousingen i Mariestad :)

Juni 2009
Fick "the sims 3" i brevlådan
Larmet gick på tappen o de blev kalabalik en kväll men de va ju bara Anders som va därinne. Då va jag rädd ^^
Köpte mig en mega pool o ha i trädgården ;)
Fick ett nytt kassasystem på jobbet o samtidigt bytte vi från Hydro till QSTAR och de va ett bra byte :)
Midsommar spenderade jag med o jobba o hos Ica o Polly på en riktigt slapparkväll
Träffade Z efter några års uppehåll som vänner. Fick även träffa henne o Johans dotter Nora som jag blev helt kär i. Världens sötaste unge :)

Juli 2009

Beställde en himmelsäng till mitt sovrum då jag skulle göra om de.
Började blogga på denna blogg istället för min gamla. Svung.blogg.se
Tapetserade om i mitt sovrum, blev kanonsnyggt!
Åkte till Varberg på min typ enda lediga helg den sommarn. Va Wheels and wings o de va en superbra helg med raggarbilar, grillning, ullared och gott folk :) O Tyson badade i havet för första gången. En riktigt rolig grej o se.
Beställde min lilla rosa dator.
Va o såg på "Harry Potter och halvblodsprinsen".
Va barnvakt åt Nora för första gången, gick kanonbra.
Började jobba på mitt sommarschema på Albrekts.
Fick även reda på en väldigt kul grej från Z o Johan.

Augusti 2009
Var en jobbig månad med mycket jobb som gjorde mig ledsen,stressad o deprimerad :/
Beställde en resa till Tunisien i en vecka i September med Johanna,Sara o Fia
Malins lilla Max kom till världen den 15onde :)
Min älskade mormor somnade in den 25 augusti :( <3
Avbokade Tunisienresan av flera orsaker :/
Matfestivalen var och de va himlans trevligt.

September 2009

Kastrerade mitt hjärta Tyson. De tog även bort 4 tänder
Samma dag var jag o Z o kollade på brudklänningar o då frågade hon om jag ville va brudtärna på henne o Johans bröllop :D:D
Samma dag där så tog jag bort tråden bakom tänderna efter rälsen.
Begravning för min mormor :'(
Köpte brorsans ps3
Hjälpte Peter o flytta tillbaka till Tdala

Oktober 2009

Fick ett telefonsamtal från Åre. Storulvåns fjällstation ville att jag skulle komma upp på arbetsinterjuv. Men de blev inte så då ingen kunde ta hand om Tyson om jag hade fått de jobbet (som jag garanterat hade fått)
Blev helt galen i Johan Falk filmera
Var på urnsättning av min mormor <3
Köpte ett nytt finrumsbord o stolar samt 2 lampor på midnattsöppningen av Br Andersson
Halloweenfest hos Ica o Polly. Riiiiktigt kul :D Jag var leopard!

November 2009

Hade inflammation i nedre struphuvudet påbörjan till lunginflammation.
Va först i Skövde att boka "New moon" biljetterna till 23.59 visningen den 20 november ;)
1 års vaccin för Tyson o 2 års för Maja. Tyson bet sköterskan i fingret o Maja skrek så hela byggnaden hörde, ingen lyckad dag hos djursjukhuset
Blev medlem i viktklubb.se och började gå ut o gå träna på crosstrainern väldigt seriöst och förlorade 5kg på 3 veckor.
Va i Ullared med Ica, Z o Johan
Va på "New Moon" premiären. LYCKA!
Va på personalfest på Olearys. Väldigt lyckat :D

December 2009

Min morfar dog :'( <3
Gav upp hoppet på livet
Fick min iPhone
Begravde min morfar <3
Mamma och jag fyllde år.
Julafton - va hemma med Tyson o sen med pappas syskon
Nyårsafton spenderades hemma hos mig med världens bästaste kompisar <3

Året har vart tungt o inte alls som jag föreställt mig. Förlorade både mormor o morfar detta året vilket va extremt tungt :(

Hoppas på ett bättre 2010!

// FIA - 2010 SKA BLI MITT ÅR!

RSS 2.0